Svētdiena 26. Maijs / 2019

Nosvinēta Jelgavas 754 dzimšanas diena!

Ar pasākumiem visas nedēļas garumā aizvadīti Jelgavas pilsētas svētki. Caurvijot dzimšanas dienas moto "Mēs esam Jelgava” kopā atklājām koka skulptūru “Laika vilciens”, vienojāmies garākajā svētku gājienā, baudījām plašu koncertprogrammu un raibas izklaides visai ģimenei.

Jelgavā svētku aktivitātes sākās jau pirmdien, kad saglabājot pilsētas vēsturiskās vērtības un reizē sagādājot dāvanu mazākajiem jelgavniekiem tika atklāta tēlnieku  Māra Gaiļa un Gundara Kozlovska veidotā koka skulptūra “Laika vilciens”. Dižozols, kas daudzus gadus bija Ozolskvēra simbols, koka skulptūru simpozijā “Otrā elpa”, ieguva jaunas aprises. Turpmāk skvēra apmeklētājus priecēs teju septiņus metrus gara skulptūra, kas simboliski vēsta par to, ko ozols piedzīvojis savā vairāk nekā 250 gadu ilgajā mūžā.

img4481.jpg

Dzimšanas dienas gaidītākais un grandiozākais notikums jau tradicionāli ir svētku gājiens. Šogad gandrīz 5 kilometrus garajā gājienā krāšņos tērpos un ar muzikāliem priekšnesumiem savu mīlestību pilsētai apliecināja uzņēmēji, izglītības iestādes, mākslinieciskie kolektīvi, sporta klubi un citas organizācijas. Tāpat svētku gājienu papildināja lielāki un mazāki transportlīdzekļi kopā ar dažāda veida smago tehniku. Gājienā kopā vienojās 7506 mazi un lieli Jelgavnieki.

20190524_Jelgavas_PilsetasSvetki_019.JPG

Šogad pilsētas svētku viens no unikālākajiem pasākumiem bija vērojams Jelgavas pils pagalmā kur zem pilsētas naksnīgajām debesīm tika demonstrēta mākslas performance “Ziedu duets”. Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope un mecosoprāns Baiba Renerte izpildot pasaulē atpazīstamas melodijas, operu un mūziklu duetus demonstrēja vairāk kā 5 metrus augstus un 4.5 metrus platus lielformāta skatuves tērpus ziedu veidolā, kas papildināti ar īpašiem gaismas un skaņas efektiem kopā veidojot krāšņu šovu.

20190524_Jelgavas_PilsetasSvetki_057.JPG

Savukārt, Zemgales Olimpiskajā centrā 60 gadu kopā būšanu svinēja tautas deju ansamblis “Lielupe”. Koncertā - “Mīlestībā – Lielupe” izdejojot gan tautā iemīļotas un atpazīstamas dejas gan pēc Rūdolfa Blaumaņa darba motīviem veidotu deju uzvedumu "Īsa pamācība mīlēšanā".

0013-Lielupe_preview_foto-Billijs-Locs.jpg

Kā ierasts svētku laikā pilsētas viesi varēja baudīt dažādas aktivitātes visai ģimeni - plašs amatnieku un mājražotāju gadatirgus, brīvdabas izrādes bērniem, radošās meistarklases, suņu sacensības un improvizācijas teātris.  Savukārt divus vakarus pēc kārtas hercoga Jēkaba laukumu pieskandināja tādi Latvijā iemīļoti mūziķi kā “Raxtu Raxti”, “Bermudu divstūris”, “Autobuss debesīs” un “Labvēlīgais tips.

061-jelgavas-pilsetas-svetki-2019-vakars-by-kristaps-hercs.jpg

“Mēs esam Jelgava”

Izstrādātājs: SOFTIKOM