Ceturdiena 24. Janvāris / 2019

Ledus skulptūru festivāla kolāžu konkursā uzvar klase no Talsu novada

Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla kolāžu konkursā šogad iesūtīts rekordliels kolāžu skaits no Latvijas – 110. Žūrijas komisija, Ulda Rogas vadībā, sīvu debašu rezultātā noteica šī gada uzvarētāju: Talsu novada, Pastendes pamatskolas 2. klases skolēnus, kurā mācās 14 skolēni.

“Ziemas stāsta” kolāžu konkursā tika pārstāvētas tādas pilsētas kā Rīga, Daugavpils, Alūksne, Jēkabpils, Jelgava, Dobele, Ilūkste u.c.

IMG_1162.JPG

Izvēlēties interesantāko kolāžu šogad žūrijas komisijai nenācās viegli. “Ir patiess prieks par katru no iesūtītajiem darbiem, tāpat atsaucība katru gadu paliek ar vien lielāka. Piesakās daudz jauni pretendenti, un tas mūsu darbu kā žūrijai, padara ar vien grūtāku. Noteikt veiksmīgāko bija ļoti grūti, jo katrs darbs ir ārkārtīgi atšķirīgs un interesants, tajos tiek ieguldīts liels darbs un izdoma,” stāsta žūrijas locekle, Ilze Beķere. No interesantajām kolāžām žūrijas komisijai bija jāizvēlas 1 labākā. Tā intensīvu pārrunu un vērtēšanas rezultātā tika izvēlēta uzvarētāja – Talsu novada, Pastendes pamatskolas 2. klase.

IMG_1138.JPG

Kolāžu konkurss paralēli norisinājās arī Lietuvā un Igaunijā. Abās kaimiņvalstīs mazie censoņi izveidojuši attiecīgi pa 60 un 25 kolāžām.

25 atbilstošāko kolāžu autoru klases iegūs ielūgumus uz 21. Starptautisko Ledus skulptūru festivālu. Taču interesantākās kolāžas autori – Pastendes pamatskolas 2. klase – iegūs ne vien ielūgumus uz festivālu, bet arī transportu, kas skolēnus nogādās uz Ledus skulptūru norises vietu. Šogad Pērnavas skolēniem autobusu nodrošina SIA “FORTUM Jelgava”, Šauļu skolēniem – LPKS “LATRAPS”, bet Latvijas skolēniem – SIA “RC BŪVNIEKS”. Iesūtītos darbus kolāžu konkursam, visā tā apmērā būs iespējams apskatīt Jelgavas Kultūras namā no 6. līdz 28. februārim.

IMG_1150.JPG

Iegādājies biļeti

Izstrādātājs: SOFTIKOM