Pirmdiena 26. Septembris / 2022

Senās dievības ledus mākslā! Izsludināta pieteikšanās Starptautiskajam ledus skulptūru festivālam Jelgavā

Izsludināta pieteikšanās 24. Starptautiskajam ledus skulptūru festivālam, kas pasaules klases tēlniekus Jelgavā pulcēs no 2023. gada 28. janvāra līdz 4. februārim. Šoreiz ledus mākslā atklāsies mākslinieku skatījums uz senajām dievībām –  to nozīmi dažādās kultūrās. Pieteikties festivālam, aizpildot oficiālo pieteikuma formu, tēlnieki aicināti līdz 20. novembrim.

Ledus_skulpturas_piektdiena_billijs_locs_printsize-0232.jpg

Senās dievības. Mitoloģiskas būtnes, kas izsenis uzskatītas par cilvēku likteņu pārraudzītajām. Būtnes, kas iemieso dabas spēku un parādības un ir dažādu kultūru gara spēks. Senās dievības atrodamas grieķu, ēģiptiešu, acteku, ziemeļvalstu un daudzās citās kultūrās, izceļot to vērtības. Senās dievības ir leģendām un mītiem apvītas. Šīs leģendas cauri gadiem iedvesmojušas cilvēkus jaundarbiem literatūrā, mākslā, mūzikā, bet šajā ledus skulptūru festivālā mudinās jauniem atklājumiem tēlniecībā,” festivāla tematu raksturo organizatori Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”.

Dalībai festivālā žūrijas komisija izvēlēsies 30 tēlniekus, kuriem būs iespēja savas skices realizēt ledū. Izvēlētie mākslinieki darbus Jelgavas pilsētvidē veidos no 30. janvāra līdz 3. februārim, kad notiks festivāla atklāšana, bet tēlnieku veikumu ikviens varēs novērtēt līdz 5. februārim.

Iesniegt savus skiču projektus un aizpildīt pieteikuma formu tēlnieki var līdz 20. novembrim. Turpat pieejams arī festivāla nolikums. Izskatot pieteikumus, tiks vērtēts pirmais iespaids, tehniskais izpildījums, proporcijas un simetrija, kreativitāte, kā arī darba mākslinieciskā vērtība.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu organizē Jelgavas pilsēta un pašvaldības iestāde “Kultūra”. 

Iegādājies biļeti

Izstrādātājs: SOFTIKOM