Pirmdiena 9. Janvāris / 2023

STARPTAUTISKĀ LEDUS SKULPTŪRU FESTIVĀLA MĀKSLAS DARBUS VEIDOS TĒLNIEKI NO 12 VALSTĪM

Trijās vietās Jelgavā – Jāņa Čakstes bulvārī, Pasta salā un brīvdabas koncertzālē “Mītava” no 3. līdz 5. februārim norisināsies 24. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Šogad mākslas darbus kopumā veidos 32 profesionāli tēlnieki no 12 valstīm, ledū atklājot unikālu skatījumu uz senajām dievībām un  to nozīmi dažādās kultūrās. Festivāla ietvaros, nepilnas nedēļas laikā, tiks radītas 45 konkursa skulptūras, bet kopumā būs apskatāmi vairāk nekā 60 ledus objekti.

Meklējot jaunas idejas un risinājumus, Jelgavas pilsētas un iestādes “Kultūra” rīkotā “24. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla” skiču konkursa žūrija izvēlējās 30 labāko darbu autorus, kuri jau februārī demonstrēs savas prasmes Jelgavā notiekošajā ledus skulptūru konkursā.

Raimonds_Subatovics_T26676432--12.jpg

Konkursam izraudzīti mākslinieki no rekordliela valstu skaita.  Tēlnieki no 12 valstīm – Indonēzijas, Mongolijas, Čehijas, Lielbritānijas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Īrijas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Latvijas – veidos 45 konkursa ledus skulptūras. Kopumā festivāla laikā būs aplūkojamas 30 individuālās un 15 komandu skulptūras. Konkursa skulptūras papildinās arī lielformāta ledus foto objekti, kurus veidos tēlnieks Kārlis Īle. Dalībnieki darbu pie ledus skulptūru izveides uzsāks 30. janvārī un turpinās to līdz 3. februārim.

Apmeklētāji iepazīt senās dievības aicināti no 3. līdz 5. februārim Pasta salā, J. Čakstes bulvārī un Brīvdabas koncertzālē “Mītava”. 3. februārī pasākuma teritorija būs atvērta no pulksten 18 līdz 22, kad arī tiks svinīgi atklāts festivāls un apbalvoti konkursa laureāti, uzstāsies RĪGAS MODES un OZOLS. Savukārt 4. un 5. februārī ieeja festivālā būs iespējama no pulksten 10 līdz 22. Dienas pirmajā pusē ĀDOLFA ALUNĀNA JELGAVAS TEĀTRIS, radošās apvienības TEĀTRIS UN ESPASAKU NAMS, kā arī JELGAVAS JAUNAIS TEĀTRIS piedāvās teatrālas izrādes bērniem. Apmeklētāji varēs vērot, kā ledus pārtop mākslas darbos aizraujošos skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļos. Taču vakaros uz skatuves kāps Lietuvas un pašmāju mūzikas zvaigznes – BIG AL & THE JOKERSTHE ROOPPĒRKONS un BERMUDU DIVSTŪRIS.

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā, kā arī vietnē bilesuparadize.lv. Iepriekšpārdošanā līdz 2. februārim lētāk! Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un iestāde “Kultūra”, atbalsta uzņēmumi “Ramirent” un “Husqvarna”.

 

Ņem vērā! Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla apmeklētāji aicināti neņemt līdzi mājas mīluļus, pasākuma teritorijā ieeja ar suņiem būs liegta. Apskates objektus atļauts fotografēt un filmēt, bet ir aizliegts, bez saskaņošanas ar pašvaldību, veikt bezpilota gaisa kuģu jeb dronu lidojumus virs pasākuma teritorijas.

Ierodoties uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma. 

Iegādājies biļeti

Izstrādātājs: SOFTIKOM